Rrit Inteligjencën

Kuize Logjike & Teste Psikologjike

 

Reklama: MBLESERI.com - AGJENSI MARTESASH

Test Inteligjence - Nëse Jeni të Saktë në të Gjitha Pyetjet, Jeni më të Mençur se Shumica

Test Inteligjence - Nëse Jeni të Saktë në të Gjitha Pyetjet e Këtij Testi, Jeni më të Mençur se Shumica

Inteligjenca është aftësi mendore për të zgjidhur situata të reja të krijuara ose të vështira; aftësia për të mësura nga eksperiencat; aftësia e e ambjentimit; aftësia e përcaktimit të saktë të lidhjeve të rëndësishme dhe marrdhënjeve, me ndihmën e të cilëve zgjidhim probleme të reja dhe orjentohemi në situata e ndodhura. Është njëra nga rrethanat me siguri më të rëndësishmet dhe sigurisht më të folurat, të cilën e përmënd edhe psikologjia e sotshme. Vlera e saj është koeficienti i inteligjencës, do me thënë IQ.

A keni ju një IQ më të lartë se mesatarja e njerëzve? Për të zbuluar këtë mjafton të realizoni testin më poshtë. Për të filluar klikoni LUAJ TANI më poshtë:Test - Tipi Tatuazhit që do ju Shkonte më Shumë

Test - Tipi Tatuazhit që do ju Shkonte më Shumë

 Ndërkohë që gjithmonë e më shumë njerëz bëjnë tatuazhe dhe piercing, mjekët dhe pacientët duhet të njohin ndërlikimet që mund të shfaqen. Aktualisht, afërsisht 25% e personave të moshës 18-30 vjeç kanë një ose më tepër tatuazhe. Në vitet në vijim, do të jenë 40% e personave të kësaj grupmoshe që do të kenë një tatuazh. Tatuazhet nuk i bëjnë vetëm meshkujt. Përkundrazi, 65% e personave që kanë tatuazhe janë femra. Por përpara se të vendosni të ngjyrosni trupin tuaj, mësoni më tepër për tatuazhet, llojet e tyre dhe rreziqet që përmbajnë.

Nga ana tjetër, piercing janë më të shpeshtë te 16-20 vjeçarët, 47% e të cilëve kanë unaza apo objekte të tjera metalike që shpojnë pjesë të ndryshme të trupit.

Ja cilat janë problemet e mundshme


Pigmentet e tatuazheve mund të përmbajnë metale të rënda dhe hekur, të cilat krijojnë problemeve gjatë kryerjes së rezonancës magnetike. Rezonanca magnetike mund të shkaktojë një ndjesi djegieje dhe dhimbje të forta. Ka disa raportime djegiesh të lidhura me tatuazhet dhe rezonancën magnetike. Nëse shfaqet ky ndërlikim, përdorni kompresa të ftohta.

Nuk është e lehtë të merrni vesh nëse tatuazhi juaj ka pigment apo jo. Nuk ka rregullore për pigmentet e tatuazheve apo studiot që kryejnë tatuazhe dhe furnizuesit e pigmenteve rrallëherë i tregojnë përbërësit.

Kryqi i Kuq e ndalon dhurimin e gjakut nga çdokush që ka kryer një tatuazh apo piercing gjatë 12 muajve të fundit, përveçse kur tatuazhi është kryer në një studio të çertifikuar.

Infeksioni është një tjetër problem i shpeshtë. Një studim i 766 studentëve zbuloi se tatuazhet shoqëroheshin me infeksione në 45% të rasteve, me reaksione kutane lokale në 39% të rasteve dhe me hepatit në 2 raste. Infeksionet nga virusi i hepatiti B dhe C, nga HIV, Pseudomonas, Stafilokoku, tetanozi, dhe sifilizi janë lidhur me kryerjen e tatuazheve.

Tatuazhet nga artistë të palicensuar janë shoqëruar me shpërthime të infeksioneve nga stafilokoku i artë në zona të ndryshme.

Infeksionet e marra nga kryerja e tatuazheve mund të jenë vdekjeprurëse. Nëse keni temperaturë pak kohë pas kryerjes së një tatuazhi dhe nuk keni burim tjetër infeksioni, njoftoni menjëherë mjekun tuaj.

Gjithashtu kryerja e piercing mbart riskun për infeksione. Një studim i 225 adoleshentëve me piercing, të cilët ishin vizituar në një spital urban, zbuloi infeksione nga piercing në 74% të rasteve, hemorragji në 30%, reaksione alergjike në 26% dhe cikatrice keloide në 19%.

Pjesa e sipërme e kërcit të veshit është pak e furnizuar me gjak, ndaj vendosja e piercing në këtë zonë ka tendencë të lartë për shfaqjen e infeksioneve dhe mbylljen e vonuar të plagës.

Laseri, teknika më e preferuar nga mjekët


Tatuazhet mund të hiqen. Ndonjëherë, sidomos kur është përdorur vetëm bojë e zezë, rezultatet janë të shkëlqyera. Por ndodh shpesh që lëkura nuk mund të kthehet në ngjyrën apo cilësinë fillestare. Janë tre teknikat kryesore të heqjes së tatuazheve: prerja dhe heqja e lëkurës së tatuazhuar, dermoabrazioni (fërkimi i lëkurës së tatuazhuar me një pajisje gërryese), ose heqja me laser. Pjesa më e madhe e mjekëve parapëlqejnë përdorimin e laserit. Disa bojëra janë më të vështira për t’u hequr sesa disa të tjera dhe nevojiten disa seanca; tatuazhet e përhershme mund të mos largohen asnjëherë plotësisht. Federata Amerikane për Ushqimet dhe Medikamentet i paralajmëron njerëzit të mos përdorin asnjë prej tatuazheve të përkohshme që shiten dhe mund t’i vendosësh vetë, pasi përmbajnë acide dhe mund të shkaktojnë reaksione të rrezikshme në lëkurë.

Keshilla


Mos pini pije alkoolike apo medikamente (veçanërisht aspirinë) natën përpara, apo gjatë kohës që kryeni tatuazhin.

Mos bëni tatuazh nëse jeni të sëmurë.

Sigurohuni që të gjitha gjilpërat të nxirren nga pako sterile njëpërdorimshe përpara se të përdoren mbi trupin tuaj.

Sigurohuni që studioja ka pajisje sterilizimi për të pastruar instrumentet pas çdo përdorimi.

Sigurohuni që artisti t’i lajë duart dhe të përdorë doreza sterile.

Sigurohuni që vendi i punës të jetë i pastër dhe pa objekte josterile (shishe uji, çanta, etj.)

Merrni një listë të pigmenteve të përdorura, duke përfshirë ngjyrën, emrin e prodhuesit dhe numrin e serisë.

Pas kryerjes së tatuazhit, ndiqni me kujdes udhëzimet për shërimin, duke përfshirë pomadat me antibiotikë. 

Tani le të shohim cili tatuazh ju shkon më shumë

Per të pare cili tatuazh përputhet me karakterin tuaj ju duhet të bëni këtë test. Për të filluar testin klikoni më poshtë LUAJ TANI. Dhe mos harroni ta shpërndani këtë test tek miqtë tuaj!Kuiz Logjik i Gijotinës. Kush Eshtë Viktima?

Kuiz Logjik Nr.106 në 1Fakt
1Fakt Kuize
Ky kuiz logjik vjen tek ju në formën e një gjëegjëze.

Kuizi kërkon përgjigje për një pyetje fare të thjeshtë në pamje të parë. Kujtbi prehet koka dhe e qajmë në pas.

Ndoshta ky është një kuiz i thjeshtë për shumë nga ju edhe pse kuizi kërkon mprehtësi logjike.

Për të parë zgjidhjen klikoni butonin më poshtë. Kujdes! Një reklamë do të hapet për 5 sekonda kur klikoni për të parë zgjidhjen. Pas 5 sekondave klikoni SKIP THIS AD në të djathtën tuaj sipër dhe zgjidhja e kuizit do të shfaqet. Kërkojmë ndjesë për reklamat por ato janë e vetmja mënyrë për të mbajtur funksional këtë site. Faleminderit për durimin.

1Fakt Kuize

Test Facebook: E Gjeni Dot Kush Është Lideri Më Popullor?

TEST: Kush Është Lideri Më Popullor Në Facebook?

Ky test është fare i thjeshtë. Mjafton të gjeni sa Like kanë në Facebook këta lider nga e gjithë bota. Ndoshta mund të zgjidhni strategjinë e popullaritetit të seicilës figurë, ose mund të mendoni sa popullsi ka cdo shtet dhe nga kjo të nxirrni edhe konkluzionet se sa Like mund të kenë në facebook, ose fundja fundja mund edhe t' ja fusni kot e të shpresoni se shanci do ju ndihmojë.

Ne fund do të merrni edhe një vlerësim për aftësitë tuaja në gjetje. Mos harroni të bëni Share në fund këtë test që të mund ta shijojnë edhe të tjerë. Filloni pra tani testin tuaj:

Test Femeror: Arrini Ju të Kontrolloni Veten Kur Bëni Pazare?

Test Femeror: Arrini Ju të Kontrolloni Veten Kur Bëni Pazare?

Shumë njerëz vuajnë nga varësia në blerje, duke shkatërruar jetën e tyre ekonomike. Kjo nuk prek vetëm njerëzit e pasur por edhe ata me të ardhura të vogla.  

Varësia ndaj blerjeve është një shprehi e zakonshme që vjen si pasojë e pamundësisë së menaxhimit të drejtë të parasë dhe shihet si një mënyrë e lehtë e gjetjes së qetësisë dhe rehatisë nga problemet që vijnë nga sfera të tjera jetësore.

Ju rreh zemra kur gjeni këpucë me zbritje? Zbuloni nëse dashuria juaj për pazare po arrin limitet e varësisë.Test Psikologjik - Sa të Aftë Jeni të Lexoni Fytyrat e Njerëzve?

Test Psikologjik - Sa të Aftë Jeni të Lexoni Fytyrat e Njerëzve?

Paul Ekman, njëri nga specialistët më të spikatur në këtë fushë, spjegon se emocioni nuk mbretëron gjatë, zgjat disa sekonda e shumë shumë disa minuta.

Pra emocionet dallohen se kanë natyrë biologjike e pulsionale

Tani shikoni fotot edhe vendosni për gjendjen emocionale te personit. Të shikojmë aftësitë tuaja gjykuese.

Per te filluar testin klikoni LUAJ TANI me poshte:Test: Zbuloni Personalitetin nga Forma e Thonjve

Test: Zbuloni Personalitetin nga Forma e Thonjve

Nëse keni thonj të gjatë dhe drejtkëndësh: tregojnë se keni një personalitet të zjarrtë dhe jeni shumë të shoqërueshëm.

Preferoni eksperiencat e reja edhe pse nuk e humbisni kurrë kontaktin me realitetin.

Nëse keni thonj të gjëra dhe të sheshta


tregojnë për një personalitet analitik, tepër aktiv, të aftë të flasë vetëm në momentin e duhur. Jeni persona që dini të jepni këshilla të mira dhe doni të studioni e të krijoni gjëra të reja.

Thonj të shkurtra dhe rrethore


tregojnë për një personalitet kreativ, keni qejf të argëtoheni dhe tërhiqni në mënyrë të natyrshme çdo person që ju rrethon. Jeni miq besnikë dhe ju vini në ndihmë të tjerëve në momentet më të vështira.

Formë e parregullt dhe e vogël : 


tregojnë se keni një personalitet të ndjeshëm, por që nuk jeni të aftë të shpreheni lehtësisht. Shpesh dukeni si persona moskokëçarës dhe të ftohtë. Në të vërtetë, brenda jush ziejnë stuhi të vërteta ndjenjash.

Të sheshta


janë simbol i personalitetit konkret dhe punëtor. Nëse keni këtë formë thonjsh jeni persona që keni lindur për të qenë lider dhe për tu vendosur në pozicione pune që kanë përgjegjësi. Bëni çdo gjë me seriozitet, edhe pse dini mirë se si të argëtoheni.

Trekëndësh:  


tregon për një personalitet të guximshëm, të gjallë, të pasionuar dhe kokëfortë. Jeni persona që dini gjithmonë se çfarë doni dhe se si ta merrni atë që doni, veçanërisht në punë.

Ovale dhe të gjatë


simbolizojnë një personalitet shumë kreativ, të qetë dhe të sjellshëm. Keni fantazi dhe u pëlqejnë gjërat e bukura. Jeni persona që i bëni gjërat me zemër.

Kuiz Logjik i Breshkës dhe Lepurit. Sa Ke Studiuar në Fillore?

Kuiz Logjik Nr. 105 në 1Fakt
1Fakt Kuize
Ky kuiz logjik vjen tek ju në formën e një problemi logjik.

Kuizi kërkon përgjigje për një pyetje fare të thjeshtë në pamje të parë. Pas sa km takon lepuri breshkën në rrugë nëse janë 72 km larg, nisen njëkohësisht dhe lepuri ecën me 9 km/orë ndërsa breshka me 3 km/orë.

Ndoshta ky është një kuiz i thjeshtë për shumë nga ju edhe pse kuizi kërkon mprehtësi logjike dhe aftësi matematikore.

Për të parë zgjidhjen klikoni butonin më poshtë. Kujdes! Një reklamë do të hapet për 5 sekonda kur klikoni për të parë zgjidhjen. Pas 5 sekondave klikoni SKIP THIS AD në të djathtën tuaj sipër dhe zgjidhja e kuizit do të shfaqet. Kërkojmë ndjesë për reklamat por ato janë e vetmja mënyrë për të mbajtur funksional këtë site. Faleminderit për durimin.

1Fakt Kuize

Test Psikologjik: Ju Jeni Yin apo Yang?

Test Psikologjik: Ju Jeni Yin apo Yang?

Yin-Yang-u (manderin i thjeshtëzuar: 阴阳; manderin tradicional: 陰陽) simbol i lindur nga Taoizmi, quhet ndryshe dhe lidhja midis së mirës dhe të keqes, e bardha dhe e zeza simbolizojnë dritën dhe errësirën, ditën dhe naten, pra çdo gjë të kundërt ose plotësuese. Emrat Yang dhe Yin përfaqësojnë: 

Yang: Te bardhën, çdo gjë aktive, pozitive dhe mashkullore.
Yin: Te zezën, çdo gjë që është pasive, negative dhe femërore.

Këto dy simbole janë dy principet mashkullore dhe femërore, por gjithashtu, duke ndjekur një tradicionalizëm më të përgjithshëm « Veza e Botës », dy pjesët e së cilës, kur të ndahen do jene Qielli dhe Toka.

Bëni këtë test për të zbuluar nëse jeni më shumë Ying apo Yang. Për të filluar testin klikoni LUAJ TANI më poshtë:


Coming Soon