Dy shtetas shqiptarë kanë rënë në prangat e policisë italiane pasi akuzohen për trafik droge. Mediat italiane bëjnë me dije se pasditen e 31 marsit të kaluar, policia e Guardia di Finanza urdhëruan ndalimi i një makine me dy persona në bord, e cila në vend që të ndalonte, u nis me shpejtësi të madhe, në një arratisje të shpejtë përmes rrugëve të Vicenza-s. Pas një ndjekjeje të gjatë që vazhdoi me shpejtësi të madhe, të arratisurit hynë në autostradë duke u hedhur gjithashtu mbi hekurat mbrojtëse të kryqëzimit të Vicenzës, për të marrë më pas kryqëzimin Montebello Vicentino të A4.

Në atë moment, policia arriti të ndalonte makinën për ta parandaluar atë të vazhdonte arratisjen e saj, më pas duke imobilizuar shoferin dhe duke vazhduar kontrollin e makinës. Në makinë, policët gjetën një qese me një sasi të madhe lënde narkotike prej rreth 12 kg marijuanë dhe hashash. Drejtuesi i makinës u arrestua në vepër penale për trafik droge dhe rezistencë, ndërsa pasagjeri arriti të arratisej në këmbë nëpër fusha. Më pas policia rrugore me ndihmën e qenit të drogës Ray vazhduan të kontrollonin një pronë nga e cila ishin parë dy shtetasit shqiptarë duke u larguar. Brenda saj u gjet një sasi shtesë lënde narkotike, e fshehur mirë në disa pika të shtëpisë, e përbërë nga 7 kg kokainë dhe 1 kg marijuanë, material për paketimin e drogës, lëndë prerëse, hekura, pajisje ambalazhi me vakum dhe para të gatshme: 14 mijë euro dhe 4 mijë franga zvicerane.

Nga kontrolli u zbulua edhe një pistoletë Beretta model 84/F e kompletuar me karikator dhe municion 12 të kalibrit 9X17, armë, por hetimet e mëpasshme të së cilës bënë të mundur konstatimin se rezultonte e vjedhur në Vicenza. Policia kanë arrestuar një tjetër shqiptar i cili kishte në posedim sendet e sekuestruara. Në përfundim të hetimeve, të dy shtetasit shqiptarë të arrestuar ndodhen në burgun e Vicenzës në dispozicion të Autoritetit Gjyqësor. Sasia e lëndës narkotike e sekuestruar, ndoshta e destinuar për zonat e trafikut të drogës në qendër të qytetit dhe zonat fqinje, nëse do të hidhej në treg do t'i sillte organizatës kriminale një fitim prej rreth 1 000 000 euro. Vijojnë ende kërkimet, edhe në zonën e Viçenzës, të subjektit të tretë që u largua në përfundim të ndjekjes.

FACT CHECK: Ne përpiqemi për saktësi të lajmit, por nëse shikoni diçka që nuk shkon,
klikoni këtu për të na kontaktuar.

Get CyberSEO Lite (https://www.cyberseo.net/cyberseo-lite) - a freeware plugin for WordPress to pull full-text RSS articles 📃