Një grua ka treguar se humbi fëmijën e saj si pasojë e lëndimeve të marra gjatë përplasjes së turmës në Festivalin Astroworld. Ajo po padit Travis Scott dhe organizatorët e festivalit për abortimin e foshnjës së saj të palindur.

Shanazia Williamson dhe bashkëshorti i saj Jaraëd Owens nga Dayton, Ohio , thonë se ishin në pritje të një fëmije kur morën pjesë në Festivalin Astroëorld më 5 nëntor 2021. Ata thonë se humbën fetusin për shkak të lëndimeve që Williamson mori në festival.

10 persona u vranë gjatë përleshjes së turmës në festivalin muzikor AstroWorld në Hjuston, Teksas , nëntorin e kaluar dhe gati 5000 të tjerë thonë se u plagosën. Raportet thonë se Scott vazhdoi të performojë pavarësisht paralajmërimeve se turma ishte në rrezik.

Në dhjetor, Williamson dhe Owens ngritën padi kundër Scott dhe promovuesve të festivalit Live Nation dhe ScoreMore, kompanive të sigurisë Valle Services SMG dhe ASM Global, dhe korporatës Harris County Sports and Convention.

“Ndërsa ishte e pranishme në festival, Shanazia u shkel dhe u dëmtua gjë që rezultoi në lëndime të tmerrshme dhe solli vdekjen e fëmijës së palindur të saj dhe Jarawd-it”, thuhet në padi, “Përveç kësaj, Shanazia pësoi lëndime në shpatull, shpinë, këmbë, gjoks, stomakun dhe pjesët e tjera të trupit të saj.’

Padia gjithashtu pretendon se të pandehurit nuk ofruan personelin e duhur të sigurisë ose mjekësor dhe se ata nuk arritën të njihnin rreziqet e organizimit të ngjarjes.

Padia e çiftit është një nga qindra të padi të paraqitura kundër Scott dhe kompanive të përfshira në festival. Scott, labeli i tij Cactus Jack, Live Nation, ScoreMore, Apple, kompanitë e sigurisë së festivalit dhe vetë vendi i ngjarjes po përballen me miliarda dollarë dëme nga njerëzit e lënduar në festival.

Një dokument i depozituar në Harris County, Teksas, të hënën tregoi se mbi 700 njerëz që janë paditur për festivalin pësuan lëndime që kërkonin trajtim ‘të gjerë’ mjekësor. Më shumë se 4,900 raportuan se pësuan një lloj lëndimi në festival.

Live Nation dhe kompania kryesore e sigurisë në festival, Contemporary Services Corporation, kanë mohuar të gjitha akuzat kundër tyre.

LEXONI ME SHUME NE PANORAMAPLUS.AL

© Panorama.al
Get CyberSEO Lite (https://www.cyberseo.net/cyberseo-lite) - a freeware plugin for WordPress to pull full-text RSS articles 📃