PANORAMA PLUS/ Në eventin e vitit ‘Met Gala’ si gjuthmonë Kim Kardashian ia arriti të rrëmbente vëmendjen e të gjithëve në tapetin e kuq. Ylli veshi fustanin e Marilyn Monroe-s ngjyrë nude me gura kristali të Jean Louis dhe Bob Mackie, atë që Monroe veshi në vitin 1962 kur i këndoi “Happy Birthday” Presidentit John F. Kennedy në Madison Square.

Në të vërtetë, detajet e përpjekjeve të Kardashian për të transformuar trupin e saj në atë që i përshtatet veshjes – humbja e peshës prej 7 kilogramësh në më pak se një muaj dhe procesi i zbardhjes prej 14 orësh për të përafruar flokët e bardhë bjonde të Monroe – tregojnë dëshirën e Kardashian për ta mishëruar atë.

Nuk është për t’u habitur, vendimi i Kardashian për të veshur fustanin në Met Gala dhe sugjerimi se, duke e bërë këtë, ajo po përpiqej të “bëhej” Monroe – shkaktoi reagime të shpejta rrjetet sociale.

Mund të themi që Monore shkëlqeu nën maskimin e saj. Imazhi publik i ikonës së bukurisë u ekzekutua, u interpretua dhe u prezantua aq pa të meta sa që dekada më vonë, ne jemi ende duke kërkuar me padurim për gruan nën të gjitha.

Megjithatë, ajo që ofron Kim dhe ajo që mund të jetë në të vërtetë në shërbim të trashëgimisë së Monroe është të bëjë të dukshme punën e krijimit të imazhit, diçka që do të kishte shkatërruar joshjen misterioze të personazhit Monroe në kohën e vetë yllit.

Por përpjekja e saj për të mishëruar personazhin e Monroe është një prag i ri në përpjekjet shpesh problematike të Kardashian për të luajtur me vetë-prezantimin e saj.

Filloni me faktin se fustani që zgjodhi Kardashian nuk është i lidhur me rolet e filmit të Monroe-s apo edhe ai që lidhet më lehtë me Monroe-n si ikonë: me shumë gjasa do të ishte fustani i bardhë/fildishi i dizajnuar nga Ëilliam Travilla për paraqitjen e Monroe në filmin e Billy Wilder “The Seven Year Itch”.

Përkundrazi, Kardashian veshi fustanin e një prej paraqitjeve të Monroe në atë që ne mund ta kuptojmë si një paraardhës i televizionit modern të realitetit: festën e ditëlindjes televizive/regjistruar të JFK në Madison Square Garden.

Kënaqësitë që e bëjnë momentin ikonik. Në të vërtetë, fustani i veshur me Kardashian përfaqëson një aspekt të veçantë të famës së Monroe ‘turp dhe jo famë’ dhe aftësinë unike të Monroe për të marrë diçka skandaloze dhe për ta përqafuar atë në vend që ta lejojë veten të turpërohet prej saj.

Mjafton të përpiqemi të zgjidhim vështirësitë e jetës reale me të cilat u përball Monroe dhe një mori thashetheme të pabaza që sot shpesh merren si informacion për të parë mbetjet e personalitetit të saj të ndërlikuar të famshëm.

Hugh Hefner bleu dhe publikoi fotot e saj nudo…

VIJONI LEXIMIN E ARTIKULLIT TE PLOTE NE FAQEN E PANORAMA PLUS

© Panorama.al
Get CyberSEO Lite (https://www.cyberseo.net/cyberseo-lite) - a freeware plugin for WordPress to pull full-text RSS articles 📃