Humbi gjyqin me Johnny Depp, ‘mbyllet’ karriera në Hollywood për Amber Heard

Panorama Plus/ Amber Heard po përballet me shkatërrimin e karrierës dhe falimentimin pasi ajo duhet të paguajë Johnny Depp 8 milion dollarë pas humbjes së betejës gjyqësore gjashtë-javore që e ka lënë atë shumë të acaruar.

Amber Heard pritet të apelojë faturën e dëmit prej 8.35 milionë dollarësh me të cilën u godit pas betejës së Johnny Depp.

Situata e saj e pasigurt financiare do të thotë se ajo mund të falimentojë nga dëmet, sipas ekspertëve ligjorë. Megjithatë, ish-bashkëshorti i saj Depp, të cilin ajo e akuzoi për abuzim në familje, mund të vendosë të heqë dorë nga dëmshpërblimi.

Amber Heard po përballet me shkatërrimin e karrierës dhe anën financiare pasi humbi ndaj ish-bashkëshortit Johnny Depp – i cili i la asaj një faturë dëmshpërblimi prej 8.35 milionë dollarësh.

Ekspertët kanë thënë se nuk ka rrugë kthimi për Heard në Hollwood duke shtuar se beteja dramatike gjyqësore gjashtë-javore e ka lënë aktoren, 36 vjeçe, shumë të mërzitur, duke ngritur pikëpyetje për karrierën e saj dhe fitimet e ardhshme.

Aktorja tha gjatë gjithë gjyqit se karriera e saj ishte dëmtuar rëndë nga rasti, duke zbuluar se si paditja e Depp e pengoi atë të përmbushte një premtim për të dhuruar 7 milionë dollarë për Unionin Amerikan të Lirive Civile. Ekspertja e industrisë së argëtimit Kathryn Arnold dëshmoi gjithashtu se Heard humbi fitimet e mundshme deri në 50 milionë dollarë.

Heard po përballet me një mori problemesh në ditën e humbjes së saj në gjyq. Për sa i përket karrierës së saj, bosët e Hollivudit nuk kanë gjasa ta konsiderojnë atë për rolet e ardhshme.  Heard gjithashtu mund të luftojë tani për të respektuar angazhime të ndryshme financiare, duke përfshirë grupe si ACLU dhe barra financiare mund të kufizojë një karrierë aktivizmi që e ka parë atë të mbështesë organizatën për të drejtat e grave.

Fatura e dëmeve mund ta detyrojë gjithashtu të shesë asete, duke përfshirë një strehë rurale prej 570,000 dollarësh në Yuça Valley dhe një Range Rover që ajo mbajti në divorcin nga Depp.

Pyetja kryesore, megjithatë, do të jetë se si Heard do të mbulojë faturën e dëmeve të mëdha, të cilat ajo ka 30 vjet për të paguar. Avokatja Sandra Spurgeon e Spurgeon Law Group në Lexington, Kentucky, sugjeroi se një mundësi mund të jetë që Depp të heqë dorë nga fatura ose të negociojë një shumë më të ulët.

Ajo i tha CBS Moneyëatch: Ai është “Depp”. Për një individ që nuk ka aftësinë për të paguar gjykimin dhe nuk ka aftësinë për të postuar obligacionin, atëherë ka një problem real nëse pala fituese synon të ekzekutojë gjykimin.’

Megjithatë, nëse ai e detyron atë të paguajë faturën e plotë, një skenar tjetër mund të shohë që Heard të apelojë dëmin. Megjithëse një apel me një gjyqtar të ri mund të funksionojë në favor të saj, ajo do të duhet të paraqesë shumën e plotë ndërkohë që ankesa shqyrtohet – diçka që mund ta detyrojë atë të paraqesë falimentimin.

Një opsion i tretë, sipas kontribuesit ligjor të CBS News, Jessica Levinson, është që të ardhurat e saj të ardhshme mund të dekorohen që do të thotë se një pjesë e pagës së saj nga filmat ose shfaqjet e ardhshme televizive mund t’i shkojë Depp derisa të mbulohet borxhi.

Zonja Levinson tha: ‘Kjo nuk është një situatë e pazakontë ku dikush thotë, ‘Nuk kam – nuk mund ta përmbush këtë’ dhe kështu që sigurisht mendoj se sepse ajo ka fituar një pjesë të mundshme të pagave të saj mund të zbukurohet si rezultat. ‘

Megjithatë, gjykata mund të vendosë që perspektiva e punës së ardhshme është e zymtë për Heard, pasi ekspertët e Hollivudit thanë se aktorja nuk ka gjasa të konsiderohet nga bosët e studios në dritën e luftës për shpifje.

© Panorama.al