Vince McmahonWorld Wrestling Entertainment (WWE) ka njoftuar se CEO Vince McMahon ka dhënë dorëheqjen si president i kompanisë.

McMahon, 76 vjeç, është aktualisht nën hetim pas akuzave për një pagesë prej 3 milionë dollarësh që ai i bëri një avokateje të një studioje ligjore, pasi dyshohet se kane pasur lidhje me njëri tjetrin.

Në një deklaratë për shtyp nga WWE dhe bordi i saj i drejtorëve, u njoftua se vajza e McMahon, Stephanie do të shërbejë si CEO e përkohshme.

Ajo shkroi në Twitter: “Deri në përfundimin e hetimit për akuzat e fundit, jam e nderuar të marr rolin e CEO-së së përkohshme. Unë e dua ËËE dhe gjithçka që ajo vazhdon të bëjë për të argëtuar miliarda njerëz në mbarë botën.”

Në maj, Stephanie McMahon kishte marrë leje nga kompania, megjithëse ajo mbeti anëtare e bordit të drejtorëve të kompanisë së bashku me bashkëshortin e saj Paul Levesque (i njohur ndryshe si Triple H).

“Unë kam premtuar bashkëpunimin tim të plotë për hetimin nga Komiteti Special dhe do të bëj gjithçka që është e mundur për të mbështetur hetimin” tha McMahon në një deklaratë.

“Unë e dua këtë kompani dhe jam e përkushtuar të punoj për të forcuar kulturën dhe kompaninë tonë; është jashtëzakonisht e rëndësishme për mua që të kemi një vend pune të sigurt dhe bashkëpunues”.

Në vitin 1980, McMahon themeloi Titan Sports me bashkëshorten e tij, Linda. Ai bleu kompaninë e babait të tij në 1982, duke sjellë në epokën moderne të WWE.

Hetimi në lidhje me McMahon zbuloi se pagesat u ishin bërë punonjëseve femra duke përdorur fondet personale të ish-CEO-s

Gjithashtu raportohet se anëtarët e bordit morën një e-mail nga një mik i ish-avokates, paga e të cilës u rrit nga 100,000 dollarë në 200,000 dollarë pasi McMahon filloi një marrëdhënie seksuale me të.

Në deklaratën e WWE, një zëdhënës i kompanisë tha: “WWE dhe Bordi i Drejtorëve të saj i marrin shumë seriozisht të gjitha akuzat për sjellje të pahijshme.

Përveç kësaj, Komiteti Special dhe WWE do të punojë me një palë të tretë të pavarur për të kryer një rishikim gjithëpërfshirës të programit të pajtueshmërisë së kompanisë, funksionit të burimeve njerëzore dhe kulturës së përgjithshme.”

Ata gjithashtu theksuan se nuk do të kishin komente të mëtejshme deri në përfundimin e hetimeve.

© Panorama.al